Padel

Wat?

Padel vindt zijn oorsprong in Mexico en is vandaag wereldwijd aan het uitzwerven. Het is een unieke mix van tennis, squash en tafeltennis en is een zeer toegankelijke sport. Eenmaal dat je padel beleefd heb zal je graag terug op het terrein willen staan. Padel speel je in een glazen box die je ook kan gebruiken om spectaculaire punten te scoren.

Padel heeft het grote voordeel dat het makkelijker is dan de andere racketsporten, waardoor het hele gezin Padel kan spelen. De onderhandse opslag maakt de start van elke spel bovendien eenvoudig en is minder belastend voor de schouders.

Uniek in Sportcentrum Grand Slam is dat alle terreinen overdekt zijn, zodat je zomer en winter kan genieten van deze sport. De ondergrond van kunstgras zorgt dan weer voor een aangename demping, wat minder belastend is voor je gewrichten.

Kom zeker eens langs voor een fijn spelletje en kennismaking met onze Padel Club.

Waarom?

Voor recreanten

Waarom zou je aan padel beginnen als je ook kunt tennissen, badmintonnen en squashen, sporten welke in Sportcentrum Grand Slam reeds bestaan? Padel heeft als sport veel voordelen en verenigt het beste van twee werelden.

Ten eerste is padel gemakkelijk aan te leren: de positionering van het racket ten opzichte van de bal luistert minder nauw dan bij besnaarde rackets, de opslag is onderhands en de bal blijft langer en makkelijker in het spel omdat de baan ommuurd is met een glazen U-wand.
Ten tweede is padel is geschikt voor alle leeftijden en kan het door iedereen op zijn eigen niveau worden gespeeld.

Ten derde is padel een teamsport: je speelt het met z’n tweeën. Zo leer je mensen kennen op de baan, of kan je samen met een vriend of vriendin aan de sport beginnen.
Ten vierde, je kan Padel – door onze overkapping over onze drie velden – winter en zomer beleven.

Tot slot is padel een spectaculaire sport: het is snel, er is veel actie, de bal blijft lang in het spel, het is een tactische sport en de techniek van de spelers op wereldniveau zal je versteld doen staan!

Voor competitiespelers

Op competitief en professioneel niveau is padel een zeer uitdagende, intensieve en tactische sport, waarbij je keer op keer het beste uit jezelf moet halen. Voor ‘early adapters’ die nu met de sport beginnen, brengt padel daarnaast een droom dichterbij: de beste in een sport zijn van de club, misschien zelfs van het hele land. Grand Slam Padel organiseert jaarlijks een viertal padeltornooien, zowel voor beginners als voor spelers op topniveau. Daarnaast hebben we meerdere interclubteams die de kleuren van Grand Slam verdedigen. Voor meer informatie: info@grandslamtienen.be