Padel: Enkele regels

Waar te reserveren?

Alle padelcourts kunnen vanaf heden gereserveerd worden via het systeem van TennisVlaanderen.

Dal -en piekuren

In de piekuren gaan velden vastliggen in blokken van anderhalf uur. In de daluren zal het nog steeds mogelijk zijn om terreinen te boeken volgens jullie wensen – volgens glijdende half uren.

In het weekend beginnen de daluren vanaf 13.00h. Hier blijven vaste blokken van anderhalf uur staan.

Hoeveel reservaties?

Elk volwassen lid zal mogelijkheid hebben om 2x een reservatie te plannen tijdens de piekuren en 2x tijdens de daluren. Dit laat jullie toe om minstens 4x per 2 weken te spelen. Deze reservaties zijn glijdend, dit wil zeggen dat je jouw reservatie na afloop van een sessie meteen weer kan gebruiken voor een vrijstaand slot. Om iedereen gelijke kansen te geven zullen voor een avondreservatie 4 namen nodig zijn. Zonder 4 namen zal het niet mogelijk zijn om een terrein vast te leggen.

Een gastspeler kan slechts 1 keer een reservatie plannen.

Snelreservatie

Zie je nog een terrein binnen de 24 uur nog vrij liggen, maar je hebt geen reservaties meer over? Dit terrein kan met een snelreservatie nog vastgelegd worden!

Dubbelspel vs enkelspel

Enkelspel (1 vs 1) zal enkel toegelaten worden tijdens de daluren. Kom gerust 1 tegen 1 trainen tijdens de daluren om je slagen verder te optimaliseren. Let wel: Kom je dubbelspel spelen, worden er 4 namen per reservatie verwacht. Tijdens de piekuren zal je enkel een terrein kunnen vastleggen aan de hand van 4 namen.

Jeugdspelers

Jeugdspelers (- 13 jaar) kunnen spelen tot 19h00, ongeacht of ze behoren tot een familie abonnement.

Inbreuk?

Vanzelfsprekend worden de 4 personen wiens naam op de reservatie staat, verwacht op het terrein. Bij inbreuk zal niet enkel de “verkeerde” speler gesanctioneerd worden, maar wel de 4 aanwezigen + de persoon wiens naam verkeerdelijk gebruikt is.  

(Bv. Persoon A gaat voor 2 weken naar het buitenland. Deze reservatie mag niet door anderen gebruikt worden om een veld te reserveren en later deze naam te vervangen door de eigenlijke speler.)

(Bv. 3 spelers gebruiken de optie om een niet-lid aan te duiden omdat de 4e speler reeds 2 reservaties lopen heeft. Deze reservatie kan enkel gefinaliseerd worden na betaling van het niet-lid en wordt niet terugbetaald indien vervanging door lid.)

FAQ